Schijvens: De familie Schijvens komt van origine uit Hilvarenbeek. In de buurtschap Westerwijk bevindt zich "de Schijf". Een stuk grond dat wat hoger ligt ten zuiden van Westerwijk, tussen de wegen: Klein Westerwijk straat, Leenseweg, Weg van Flierbosch en Leizerweg. In 2003 is er alleen bebouwing op "de Schijf" langs Klein Westerwijk: een kapelletje en een boerderij.

    

    Parenteel: De oudste drie generaties (Jan Willem, geboren voor 1400, Dirck, geboren rond 1450 en Willem Scheyffve, geboren rond 1470) zijn op basis van vermoedens gerangschikt. Het zoeken naar zekerheden gaat gewoon door. De generaties daarna zijn op basis van  bronnen (internet, boeken en archieven) gerelateerd.

   

    Kwartier: De kwartierstaat is van Martinus Schijvens (1860-1949), kleermaker op de hoek van de Diessensestraat en de Gelderstraat in Hilvarenbeek . Daar is nu de Valk gevestigd. Martinus was getrouwd met Johanna Bruurs (1879-1961), geboren in de Wouwerstraat te Hilvarenbeek. Johanna is op 2-jarige leeftijd met haar ouders naar Baarle Nassau verhuisd en na haar huwelijk weer in Hilvarenbeek teruggekeerd.